Varování před padělanými SSD: Technický influencer ukazuje varovné znaky

Varování před padělanými SSD: Technický influencer ukazuje varovné znaky

Článek: Jak poznat padělaný SSD? TechTuber ukazuje varovné signály

V dnešní době je stále snazší narazit na padělané značkové SSD disky s problémy kapacity a výkonu. Proto se jeden z „TechTuberů“ rozhodl předvést některé varovné signály, které by vám mohly pomoci rozpoznat padělaný produkt od originálu.

Při nákupu SSD disku si musíte být vědomi toho, že existuje mnoho padělaných kopií na trhu, které se tváří jako autentické značkové disky, ale ve skutečnosti mají omezenou kapacitu a podprůměrný výkon. Tito padělatelé se snaží vydělat peníze na neinformovaných spotřebitelích, kteří za nižší cenu nakoupí neoriginální produkt bez jakéhokoliv povšimnutí.

TechTuber se rozhodl odhalit, jak některá podezřelá chování a vzhledy mohou napovědět, že se jedná o padělaný SSD disk. Prvním varovným signálem je podezřelě nízká cena. Pokud je cena příliš lákavá na to, aby byla pravdivá, nejspíše se jedná o padělek. Padělané disky jsou často nabízeny za mnohem nižší ceny než originály, a to je právě první varování, na které byste měli být ostražití.

Dalším varovným signálem je nedostatečná kapacita. Pokud se disk tváří jako SSD s velkou kapacitou, ale při jeho používání zjistíte, že se na něm vejde jen zlomek dat, pak je pravděpodobné, že se jedná o padělek. Vysoce kvalitní značkové disky nabízejí skutečné kapacity, které odpovídají jejich specifikacím.

Další varovný signál spočívá v nepřiměřeně pomalém čtení a zápisu dat. Padělané disky obvykle nemají takový výkon jako originály a jejich rychlost čtení a zápisu je často podstatně nižší. Pokud se vaše nově zakoupený SSD disk zdá být mnohem pomalejší než byste očekávali, je možné, že se jedná o padělek.

Samozřejmě, tyto varovné signály nejsou univerzální a mohou se lišit mezi jednotlivými padělanými produkty. Pokud však narazíte na několik těchto varovných znaků najednou, je pravděpodobné, že se jedná o padělaný SSD disk.

Je důležité zdůraznit, že vždy byste měli nakupovat od důvěryhodných prodejců a vyhledat informace o konkrétním modelu disku před koupí. Důkladné ověřování a hodnocení produktu může zabránit nechtěným fiaskům.

FAQ:

1. Jak poznat padělaný SSD disk?

– Padělané disky často mají podezřele nízkou cenu, omezenou kapacitu a nižší výkon než originální produkty.

2. Jak se vyhnout koupi padělaného SSD disku?

– Doporučuje se nakupovat od důvěryhodných prode

Zdroj: https://www.tomshardware.com/news/fake-samsung-ssds-found-at-etailer-then-benchmarked