„RTX IO výrazně zkracuje načítací časy ve hře Portal: Prelude RTX“

"RTX IO výrazně zkracuje načítací časy ve hře Portal: Prelude RTX"

RTX IO od společnosti Digital Foundry recenzovala dekompresi GPU ve hře Portal: Prelude RTX a zjistila, že dokáže snížit dobu načítání o zhruba 50%.

Portal: Prelude RTX je jednou z prvních her, která využívá novou technologii RTX IO od společnosti Nvidia. Tato technologie se zaměřuje na využití výkonu grafické karty pro rychlejší načítání herních dat. V recenzi provedené Digital Foundry bylo zjištěno, že implementace RTX IO v Portale: Prelude RTX má opravdu výrazný dopad na dobu načítání.

Důležitou součástí této technologie je dekompresní algoritmus pracující na úrovni GPU. Díky tomu je možné efektivněji zpracovávat a načítat herní data, což v konečném důsledku vede k rychlejším načítacím časům. V případě Portale: Prelude RTX bylo zjištěno, že díky RTX IO se doba načítání zkrátila přibližně o polovinu.

Tato zpráva je skvělou zprávou pro hráče, kteří mají rádi rychlé načítání a nemají rádi čekání. Díky technologii RTX IO se herní zážitek z Portale: Prelude RTX stává ještě plynulejším a pohlcujícím. Společnost Nvidia se snaží pozvednout standardy v oblasti grafických karet a jejich vylepšování výkonu, což je evidentní v tomto případě.

Není pochyb o tom, že RTX IO a jeho dekompresní algoritmus přináší skutečné výhody pro hráče. Doba načítání je ve světě her velmi důležitým faktorem a každé zkrácení tohoto procesu je vítané. Digital Foundry potvrzuje, že RTX IO odpovídá tomuto očekávání a poskytuje značné zlepšení v dobe načítání hry Portal: Prelude RTX.

FAQ:

Q: Jaký je účel technologie RTX IO?

A: Technologie RTX IO slouží ke zrychlení doby načítání herních dat pomocí dekompresního algoritmu na úrovni GPU.

Q: Jaký byl výsledek recenze Digital Foundry?

A: V recenzi provedené Digital Foundry bylo zjištěno, že RTX IO dokáže zkrátit dobu načítání hry Portale: Prelude RTX o zhruba 50%.

Q: Jaký má RTX IO dopad na herní zážitek?

A: Díky RTX IO se herní zážitek stává plynulejším a pohlcujícím díky zkrácení doby načítání herních dat.

Q: Je RTX IO dostupné i pro jiné hry?

A: Ano, RTX IO je nová technologie od společnosti Nvidia, která je dostupná pro všechny hry využívající grafické karty s podporou RTX.

Zdroj: https://www.tomshardware.com/news/portal-prelude-rtx-50-faster-load-times-rtx-io-gpu-decompression