Hackerové cílí na hráče Call of Duty: Modern Warfare II z roku 2009 s masivním šířením malwaru

Hackerové cílí na hráče Call of Duty: Modern Warfare II z roku 2009 s masivním šířením malwaru

Modern Warfare II: Hráči Call of Duty z roku 2009 jsou terčem hackerů

Hráči oblíbené střílečky Call of Duty se ze starší hry Modern Warfare II musí ohlížet za zády. V poslední době se totiž objevily zprávy o rozsáhlém útoku hackery, kteří využívají masivního šíření malwaru přes multiplayerové lobby tohoto titulu.

Virus se dokáže samoreplikovat a šířit mezi hráči, kteří si dávají dohromady v online bitvách. Tento typ útoku je velmi zákeřný, protože hráči často nepoznají, že byli napadeni, a škodlivý kód se tak může šířit i do dalších týmů.

Hackeři využívají zranitelnosti ve hře a pomocí ní se dostávají ke kontrolování hráčských počítačů. Mohou tak nejen vyzvědět citlivé informace, jako jsou přihlašovací údaje k bankovním účtům, ale také se dostat ke všem ostatním datům na počítači.

Vývojáři hry se snaží proti tomuto útoku bojovat a pravidelně vydávají opravy a aktualizace, aby minimalizovali riziko nakažení. Doporučují hráčům stahovat pouze oficiální aktualizace ze zdrojů, kterým důvěřují, a dbát na bezpečnostní opatření na svých počítačích.

Pokud si však hráči nejsou jisti, zda jsou jejich stroje čisté, měli by využít antivirový software a provést důkladnou kontrolu systému. Je také vhodné využívat silné heslo pro přihlášení do her, které se liší od ostatních používaných hesel.

Hráči jsou v dnešní době ohroženi nejen skrze emailové phishingové útoky nebo podvržené webové stránky, ale také prostřednictvím her. Je důležité, aby hráči byli obezřetní a chránili svá data, aby se vyhnuli podobným útokům.

FAQ:

1. Jak se objevil tento útok?

Tento útok je založen na šíření malwaru mezi hráči v multiplayerových lobby hry Modern Warfare II. Hackeři využívají zranitelnosti ve hře a infikují hráčské počítače.

2. Jakým způsobem se malware šíří?

Malware se šíří mezi hráči, kteří se připojují do online bitvy. Virus se dokáže samoreplikovat a šířit z jednoho počítače na druhý.

3. Jak se mohu bránit proti tomuto útoku?

Je důležité stahovat pouze oficiální aktualizace ze zdrojů, kterým důvěřujete. Navíc je vhodné využívat antivirový software a mít silná hesla pro přihlášení do her.

4. Co bych měl udělat, pokud si myslím, že jsem napaden?

Pokud máte podezření, že jste napadeni, doporučuje se provést důkladnou kontrolu systému pomocí antivirového softwaru a změnit hesla na svých účtech.

5. Jak se vývoj

Zdroj: https://www.tomshardware.com/news/call-of-duty-players-are-being-hit-with-self-spreading-malware