„Rozhodněte se, zda pomoci císařskému Mind Flayerovi v Baldur’s Gate 3“

"Rozhodněte se, zda pomoci císařskému Mind Flayerovi v Baldur's Gate 3"

Měli byste pomoci císaři Mind Flayerovi v Baldur’s Gate 3?

V hře Baldur’s Gate 3 se setkáte s mnoha zajímavými postavami. Císař je jedna z nich a překvapivě odhaluje určitou situaci. Naše příručka diskutuje o tom, zda byste měli pomoci císaři Mind Flayerovi v Baldur’s Gate 3, a také o výsledcích vašich rozhodnutí. Rovněž si připomeňte, že tato příručka obsahuje spoilery.

Měli byste vědět, že Illithidi nebo Mind Flayerové nejsou důvěryhodní. Ale během třetího aktu zažijete určité dilema. To se stane tehdy, když se setkáte s císařem Mind Flayerem z Baldur’s Gate 3 a on vás požádá, abyste ho zachránili.

Githyanki útok

Když dorazíte na Wyrmův přejezd a odpočinete si v opěrném bodě, vaše skupina bude napadena mnichy Githyanki. Objeví se jich několik a jejich útoky jsou silné. Navíc musíte do tří tahů dorazit k portálu. V opačném případě budou ti, kdo mají larvu ve svém mozku, úplně ovládáni Absolutem. Promění se na Mind Flayera a hra končí.

Ideálně byste měli vyřadit alespoň pár nepřátel, abyste si otevřeli cestu. Stejně tak, pokud máte postavy s vysokou pohyblivostí, jako je mnich, nebo kouzelník s Misty Step, musíte se co nejrychleji dostat co nejblíže k portálu. Jakmile larvou infikovaná postava dosáhne portálu, budete přeneseni do Astrální roviny. Přežili jste… alespoň zatím.

Je naprosto důležité, aby postava dorazila k portálu do třech tahů.

Astrální rovina: Pomoci nebo nepomoci císaři

Když dorazíte do Astrální roviny, musíte eliminovat pár nepřátel. Poté, jakmile se dostanete ke velké lebce uprostřed, přistoupí k vám císař, protože jeho doména je napadena. Nyní přichází na řad rozhodnutí, zda pomoci nebo nepomoci císaři Mind Flayerovi z Baldur’s Gate 3.

Co se stane, když napadnete císaře

Dlouhý příběh zkráceně: hra končí. Potřebujete živého císaře, protože on je jediný, kdo vás chrání před úplným zkažením Absolutem. Pokud s ním budete bojovat, postavíte se proti jeho tvorům Intellect Devourer a také proti Githyanki nájezdníkům. I kdybyste ho zlikvidovali, stále dojde ke stejné scéně, kde tělo vaší postavy praskne a narodí se nový Mind Flayer.

Co se stane, když pomůžete císaři

Pokud pomůžete císaři, budete bojovat pouze s Githyanki nepřáteli. V oblasti je jich čtyři, včetně jednoho, který je vý

Zdroj: https://www.gamespot.com/articles/baldurs-gate-3-emperor-mind-flayer-help-guide/1100-6516594/?ftag=CAD-01-10abi2f