Nová verze Nintendo Switch plánována na rok 2024 – Co očekávat od hardwaru?

Nová verze Nintendo Switch plánována na rok 2024 - Co očekávat od hardwaru?

Nový Switch přijde na trh v roce 2024: Co od něj můžeme očekávat?

V průběhu minulého týdne informoval portál VGC, že nástupce konzole Switch by měl přijít na trh v roce 2024. Podle různých zdrojů bude nová konzole fungovat v mobilním režimu, podobně jako současný Switch, a použije LCD displej, aby se snížily náklady. Existuje však jedna otázka, která nás stále zajímá: Jak bude nový hardware vypadat?

Není tajemstvím, že oproti konkurenčním konzolím Sony PlayStation 5 a Microsoft Xbox Series X|S má Nintendo Switch značné omezení co do výkonu a grafického zpracování. I když se Nintendo snaží tuto nevýhodu vyrovnat skvělým výběrem exkluzivních her, které jsou na konzoli dostupné, třetí strany začínají trpět kvůli hardwarovým omezením systému. A s konkurenty jako je Valve Steam Deck a ASUS ROG Ally se tyto limity stávají stále patrnějšími.

Ve svém pořadu Spot On tento týden Lucy a Tam diskutují o tom, co musí Nintendo udělat, aby zůstalo konkurenceschopné na trhu mobilního gamingu. Je naprosto jasné, že Nintendo Switch je momentálně králem tohoto segmentu, ale povede si stejně dobře i v budoucnosti, pokud nebude nabízet více třetích stranám a nevylepší svůj hardware? Tam a Lucy se probírají v těchto otázkách a předkládají i dosti klidnou metaforu o ostrově.

Spot On je týdenní pořad na GameSpotu, ve kterém se šéfredaktor Tamoor Hussain a hlavní producentka Lucy James baví o nejnovějších novinkách ve světě her. Vzhledem k velmi dynamickému a neustále se měnícímu hernímu průmyslu je vždy o čem mluvit. Na rozdíl od většiny jiných zpravodajských pořadů se však Spot On hlouběji zabývá jedním tématem, namísto pouhého shrnutí všech novinek. Spot On vysílá každý pátek.

FAQ:

Q: Kdy bude nový Switch dostupný na trhu?

A: Dle informací od různých zdrojů by měl přijít na trh v roce 2024.

Q: Bude nový Switch fungovat v mobilním režimu?

A: Ano, podle zdrojů bude nová konzole fungovat v mobilním režimu podobně jako současný Switch.

Q: Jaký displej bude nový Switch používat?

A: Nový Switch by měl mít LCD displej, který pomůže snížit náklady na výrobu konzole.

Q: Jak je Nintendo Switch porovnáván s konkurenčními konzolemi?

A: V porovnání se Sony PlayStation 5 a Microsoft Xbox Series X|S má Nintendo Switch nižší výkon a grafickou kvalitu.

Q: Jak Nintendo reaguje na omezení hardwaru?

A: Nintendo se snaží vyrovnat omezení hardwaru skvělým výběrem exkluzivních her, které jsou pro tuto konzoli dostupné.

Q: Kdo je konkurence pro Nintendo na trhu mobilního gamingu?

A: Konkurencí

Zdroj: https://www.gamespot.com/articles/the-nintendo-switch-2-needs-to-be-as-powerful-as-its-competitors-spot-on/1100-6516592/?ftag=CAD-01-10abi2f