RP2040 PCB vytvořený Bobem z TheKeebProject umožňuje spuštění hry Doom v klávesě klávesnice.

RP2040 PCB vytvořený Bobem z TheKeebProject umožňuje spuštění hry Doom v klávesě klávesnice.

RP2040 – nová generace základní desky pro klávesnice

Bob z projektu TheKeebProject představil novinku na poli základních desek pro klávesnice. Jeho nový produkt s názvem RP2040 je vybaven takovou technologií, že je schopen spustit hru Doom přímo uvnitř klávesy.

RP2040 je základní deska s integrovaným mikrokontrolérem, který poskytuje dostatek výkonu a paměti pro plynulý běh náročných aplikací. A právě tuto sílu Bob využil k tomu, aby ve spolupráci s komunitou vytvořil unikátní zážitek přímo v klávesnici.

Doom – ikona počítačových her

Doom je legendární akční počítačová hra, která patří mezi nejvýznamnější tituly herní historie. První verze byla vydána v roce 1993 a od té doby se stala ikonou herního průmyslu. I přes svůj věk dokáže stále nadchnout fanoušky po celém světě.

Bob se rozhodl přenést tento kultovní titul přímo na klávesnici. A díky výkonu RP2040 se mu to podařilo. Nyní je možné si užít hraní Doomu přímo na klávesnici, aniž byste museli spouštět samostatnou hru na počítači.

Unikátní zážitek přímo v klávesnici

Co tento nový RP2040 PCB od TheKeebProject opravdu speciálního dělá, je možnost vychutnat si hru Doom přímo v klávesnici. Bob navrhl speciální klávesu, ve které je umístěn malý displej a ovládací prvky. Díky tomu je možné hrát hru přímo na klávesnici, a to prostřednictvím mikrokontroléru RP2040.

RP2040 poskytuje dostatek výkonu pro plynulý běh hry a díky integrované paměti není třeba žádné dodatečné zařízení. Stačí jen zapojit klávesnici s RP2040 do počítače a můžete se ponořit do akčního světa Doomu.

FAQ:

Jak RP2040 PCB umožňuje spouštění hry Doom na klávesnici?

– RP2040 PCB je vybaven integrovaným mikrokontrolérem s dostatečným výkonem a pamětí, který umožňuje spustit hru Doom přímo na klávesnici.

Je nutné mít nějaké další zařízení k hraní hry Doom na klávesnici?

– Ne, není potřeba žádné dodatečné zařízení. Stačí jen zapojit klávesnici s RP2040 PCB do počítače.

Je možné hrát i jiné hry na klávesnici s RP2040 PCB?

– Ano, s RP2040 PCB je možné programovat a spouštět i jiné hry. Limit je pouze vaše fantazie.

Článek byl vytvořen na základě informací poskytnutých Bobem z TheKeebProject. Bobova novinka RP2040 přináší nový způsob, jak si užít oblíbenou hru Doom přímo na klávesnici.

Zdroj: https://www.tomshardware.com/news/the-raspberry-pi-rp2040-runs-doom-on-a-keycap