„Baldur’s Gate se vrací a otevírá cestu fanouškům do Neverwinteru“

"Baldur's Gate se vrací a otevírá cestu fanouškům do Neverwinteru"

Baldur’s Gate: Návrat klasického RPG

V herním světě Dungeons & Dragons existuje řada her, od Icewind Dale po Solastu, ale ne všechny z nich se vrátily zpět jako Baldur’s Gate. Sequel od Larian Studios odkazuje na tyto klasiky pomocí několika malých easter eggů, jako je například portál do Neverwinteru, což přivádí fanoušky k přání podobného návratu po téměř 20 letech.

Baldur’s Gate byl původně vydaný v roce 1998 a stal se jednou z nejvýznamnějších a nejoblíbenějších her všech dob. Jeho příběhové linie, hratelnost a atmosféra zaujaly hráče po celém světě a stále jsou vnímány jako zlatý standard pro RPG hry.

Nový sequel od Larian Studios, Baldur’s Gate III, slibuje pokračování této tradice. Hráči se mohou těšit na poutavý příběh, bohaté postavy a epické bitvy. Nicméně, vývojáři se také rozhodli zaměřit na fanoušky originální série tím, že do hry zakomponovali různé odkazy a easter eggy.

Jedním z překvapení pro fanoušky je možnost objevit v hře portál do Neverwinteru, kterého lze použít ke vstupu do tohoto slavného herního světa. Neverwinter byl další úspěšnou hrou založenou na D&D a jeho návrat by znamenal velkou radost pro fanoušky žánru.

I přes to, že se Baldur’s Gate III teprve dostane do fáze plného přístupu, hráči jsou již nadšení z možnosti návratu do těchto klasických herních světů. Diskuse a spekulace o dalších odkazech a easter eggech pokračují mezi fanoušky, kteří se těší na každý nový detail od Larian Studios.

Celkově lze říci, že návrat Baldur’s Gate ve formě sequelu je významným okamžikem pro RPG herní komunitu. Přináší nostalgii pro starší hráče a zároveň zvědavost pro nové hráče, kteří chtějí poznat tento slavný herní svět.

FAQ:

Q: Kdy byl původní Baldur’s Gate vydán?

A: Původní Baldur’s Gate byl vydán v roce 1998.

Q: Co dělá Baldur’s Gate III odkazem na originální sérii?

A: Baldur’s Gate III obsahuje různé odkazy a easter eggy pro fanoušky originální série, včetně portálu do Neverwinteru.

Q: Kdo vyvíjí Baldur’s Gate III?

A: Baldur’s Gate III je vyvíjen společností Larian Studios.

Q: Je Baldur’s Gate III již dostupné?

A: Baldur’s Gate III je momentálně ve fázi plného přístupu.

Zdroj: https://www.thegamer.com/baldurs-gate-3-neverwinter-portal-fans-want-sequel/