Annotujte a podepisujte PDF s macOS – bez potřeby dalšího softwaru

Annotujte a podepisujte PDF s macOS – bez potřeby dalšího softwaru

Častokrát se stává, že musíte často označovat nebo podepisovat PDF dokumenty. V takovém případě můžete využít nástroje, které přicházejí s vaší kopií macOS, místo vlastního softwaru.

Jedním z těchto nástrojů je nativní aplikace, která se nazývá Preview. Preview je již předinstalovaný na všech počítačích s operačním systémem macOS a nabízí mnoho užitečných funkcí pro práci s PDF.

Anotace PDF je snadná. Můžete jednoduše přidávat textové poznámky nebo složitější nápisy přímo na stránku dokumentu. Mohou to být komentáře, vysvětlení nebo jednoduché poznámky. Preview nabízí také nástroje pro kreslení, jako jsou propisky, podpisové pero nebo dokonce přidání vlastního podpisu skenováním papírového podpisu.

Další užitečnou funkcí v Preview je možnost vyplňování formulářů PDF. Často se stává, že musíte vyplnit různé formuláře, ať už se jedná o žádosti o zaměstnání nebo daňové formuláře. Preview vám umožňuje přímo ve formuláři psát a jednoduše vyplnit všechny požadované informace.

Pokud jde o podpisování PDF, Preview je opět velmi užitečný. Můžete si vyfotit nebo naskenovat svůj vlastní podpis a uložit ho jako obrázek. Poté můžete tento obrázek snadno vkládat do libovolného PDF dokumentu, který chcete podepsat. Preview také podporuje digitální podpisy, což je pohodlná možnost pro ty, kteří pracují s digitálními certifikáty.

Preview vám rovněž umožňuje jednoduše ořezávat stránky PDF, měnit jejich pořadí či přidávat nové stránky do dokumentu. To vše jsou funkce, které jsou během práce s PDF dokumenty velmi užitečné a mohou vám ušetřit čas i peníze na zakoupení komerčních softwarů.

Jakmile se naučíte pracovat s Preview a objevíte jeho všechny funkce, nebudete potřebovat žádný jiný software na práci s PDF dokumenty. Preview je dostatečně výkonný a poskytuje všechny funkce, které budete potřebovat pro běžné úkoly s PDF.

FAQ:

1. Je Preview dostupný pouze pro macOS?

Ano, Preview je nativní aplikace pro operační systém macOS a není dostupný pro jiné platformy.

2. Kde najdu aplikaci Preview?

Preview je již předinstalovaný na všech počítačích s macOS. Naleznete ho ve složce Aplikace.

3. Může Preview vykonávat pokročilé úpravy PDF?

Preview nabízí základní úpravy a anotace PDF. Pro pokročilé úpravy doporučujeme použít specializovaný software.

4. Jaké formáty souborů podporuje Preview?

Preview podporuje širokou škálu formátů souborů, včetně PDF, JPEG, PNG, TIFF a mnoho dalších.

Článek ukazuje, že pro označování a pode

Zdroj: https://www.tomshardware.com/how-to/sign-a-pdf-on-mac-with-the-preview-app