„Cyberpunk 2077: Pouze jedno rozšíření, technologické rozhodnutí opustit REDengine bylo klíčové“

"Cyberpunk 2077: Pouze jedno rozšíření, technologické rozhodnutí opustit REDengine bylo klíčové"

Cyberpunk 2077 je bezpochyby jednou z nejvíce diskutovaných her poslední doby. Od svého vydání v roce 2020 vyvolala kontroverzi a diskuze se stále neustávají. Jednou z těchto diskutovaných témat je také otázka DLC, které bylo slibováno jako rozšíření herního světa.

Nedávno však vyšla zpráva, která překvapila mnoho fanoušků. Vývojáři oznámili, že se odchylují od svého původního plánu a že Cyberpunk 2077 dostane pouze jedno DLC s názvem Phantom Liberty. Tento krok byl zdůvodněn technologickými omezeními a přechodem na Unreal Engine 5.

Redengine, který byl použit při vývoji hry, se ukázal jako omezený a nevyhovující pro potřeby dalšího rozšiřování herního světa. Unreal Engine 5 nabízí mnohem větší možnosti a flexibilitu, které umožní vytvářet rozsáhlé a komplexní DLC.

Fanoušci však vyjadřují smíšené pocity ohledně této informace. Na jedné straně je pochopitelné, že vývojáři chtějí využít moderní technologie a posunout heru na vyšší úroveň. Na druhé straně však vzbuzuje zklamání, že původní plány na rozšíření herního světa nebudou realizovány.

Někteří fanoušci se ptají, zda nebude jedno DLC nedostatečné a zda se tím neomezí možnosti prozkoumání a objevení ve virtuálním světě Night City. Vývojáři však ujišťují, že Phantom Liberty bude obsahovat rozsáhlý obsah, který nabídne nové příběhy, postavy a mise.

Zde jsou některé otázky, které fanoušci často kladou:

1. Proč se rozhodli dát jenom jedno DLC?

Vývojáři uvedli, že přechod na Unreal Engine 5 byl hlavním důvodem tohoto rozhodnutí. Chtějí využít moderní technologie a posunout herní svět na novou úroveň.

2. Jaký obsah bude DLC Phantom Liberty obsahovat?

Přesné detaily nejsou zatím známy, ale očekává se, že nabídne nové příběhy, postavy a mise, které rozšíří herní svět Cyberpunk 2077.

3. Budou v budoucnu další rozšíření herního světa?

Vývojáři zatím nezveřejnili plány na další DLC, ale fanoušci doufají, že se k nim tvůrci vrátí a poskytnou další možnosti prozkoumání Night City.

Zatímco omezení na jedno DLC může budit smíšené pocity mezi fanoušky, je důležité si uvědomit, že vývojáři se snaží posunout hru na vyšší úroveň a využít moderní technologie. Doufejme, že Phantom Liberty přinese skvělý obsah a představí nové dobrodružství ve světě Cyberpunk 2077.

Zdroj: https://es.ign.com/cyberpunk-2077/193712/news/cyberpunk-2077-solo-tendra-una-expansion-por-decision-tecnologica-segun-cd-projekt-red