Metal Gear Solid: Oprava rozlišení díky Modder Serge

Modder jménem Serge přišel s novým nástrojem, který slouží k vylepšení herního zážitku pro ty, kteří vlastní nové porty hry Metal Gear Solid: Master Collection na PC. Tento nástroj umožňuje hráčům spouštět hru v rozlišení 4K nebo jiných rozlišeních, čímž napravuje základní problém portu.

Společnost Konami v poslední době uváděla matoucí informace týkající se těchto her. Ukázalo se, že emulované HD verze her Metal Gear Solid 2 a 3 se na PC vykreslují v rozlišení 720p. To způsobuje, že obraz hry se na monitorech s vyšším rozlišením, jako je 1440p nebo 4K, zdá rozmazaný. Naštěstí tento mod, který má velikost pouhých 64,5 kilobajtu, tento problém rychle řeší.

Když jsem testoval MGSResolutionPatch hned v úvodních minutách hry Metal Gear Solid 3 s nastaveným rozlišením 3840×2160 (4K), rozdíl v kvalitě obrazu byl nesmírný. Je pravda, že změna rozlišení může narušit některé vizuální efekty hry, které byly původně navrženy pro PlayStation 2. Nicméně, efekty, které byly upraveny již při přenosu na PlayStation 3 v HD kolekci z roku 2011, vypadají bezchybně.

Konami se rozhodlo setrvat na tomto nízkém rozlišení, což v roce 2023 přijde jako zvláštní volba, zejména když ve svých jiných verzích hry upravovali chyby, které byly v HD Collection.