Novinky od studia Remedy: Aktuální projekty a plány na budoucnost.

Finské studio Remedy dnes vydalo finanční zprávu pro investory za třetí kvartál tohoto roku. Tato zpráva pokrývá období do konce září, což znamená, že ještě nemáme informace o prodejích nedávno vydaného Alana Wakea 2. Tero Virtala, šéf společnosti, zatím odmítl tyto prodeje komentovat.

Nicméně jsme získali informace o aktuálních projektech studia. Pro Alana Wakea 2 se chystají patche a post-launch obsah. Je třeba zdůraznit, že příští rok vyjdou dvě placená rozšíření: Night Springs a Lake House. Většina vývojářů nyní přechází k dalším projektům, zatímco jen malá část týmu bude na těchto rozšířeních pracovat.

Control 2, pokračování oblíbené third-person akce, je v současné době ve fázi ověření konceptu. Projekt má ambiciózní plány a vývoj pokračuje v požadovaném tempu.

Dalším projektem je Condor, co-op multiplayer verze Controlu. Během třetího čtvrtletí tento projekt přešel do fáze „production readiness“. Stejný vývoj zaznamenal i remake prvních dvou dílů Maxe Paynea, ačkoli je to poměrně nový projekt.

Nakonec máme projekt Vanguard, free-to-play kooperativní PvE střílečku. Tento projekt je ve fázi ověření konceptu a studio Remedy doufá, že tuto fázi uzavře do konce roku. Momentálně probíhají jednání s vydavatelem, konkrétně se společností Tencent.