Prince of Persia: The Lost Crown – Revoluce v 2.5D Metroidvania Žánru

Hráči se mohou těšit na velkou událost v herním světě. Už v půlce ledna nastane dlouho očekávaný návrat série Prince of Persia. Nový díl s podtitulem The Lost Crown přinese svěží vítr do populární série.

Vývojářské studio Ubisoft Montpellier, známé díky sériím jako Rayman nebo plošinovce Valiant Hearts: The Great War, v novém rozhovoru pro magazín Game Informer odhalilo, že nová hra nabídne přibližně 25 hodin dlouhou herní dobu. Tato délka je pro 2.5D metroidvania plošinovku velmi solidní.

Hra bude dostupná na všech platformách a zástupci studia potvrdili, že bude běžet na 60 FPS. Co se týče hratelnosti, The Lost Crown se soustředí na parkourové pasáže, souboje s nepřáteli včetně boss fightů, logické hádanky a postupné vylepšování schopností hlavního protagonisty.

Datum vydání hry Prince of Persia: The Lost Crown je stanoveno na 18. ledna. Hra bude k dispozici na PC (Epic Games Store, Ubisoft Connect) a konzolích PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Již 11. ledna si hru budete moci vyzkoušet v bezplatné demoverzi. Navíc byl nedávno zveřejněn nový trailer, který ukazuje krásu herního světa.