Starší počítače Intel a AMD získávají výkonnostní nárůst díky Resizable BAR modu

Starší počítače Intel a AMD získávají výkonnostní nárůst díky Resizable BAR modu

Starší počítače s procesory Intel a AMD získávají výkonový náběh díky modu Resizable BAR

Přestože se výhody výkonu této technologie projevují až v posledních několika letech, je mod Resizable BAR již desítky let součástí specifikace PCIe. Nicméně mnoho starších základních desek od Intelu a AMD oficiálně tuto funkci nepodporuje, a to kvůli nedostatku podpory výrobců prostřednictvím aktualizací UEFI. Nespokojen s touto skutečností se jeden modder rozhodl toto změnit.

Modder, kterého najdeme na stránkách PCGamesN, vyvinul mod, který umožňuje starším počítačům s procesory Intel a AMD využít výhody Resizable BAR. Jedná se o technologii, která umožňuje přímý přístup k paměti grafické karty ze strany procesoru, což může výrazně zvýšit výkon při hraní her a dalších náročných úloh.

Modderova úprava umožňuje těmto starším počítačům využít Resizable BAR i bez podpory ze strany výrobců. To je velkou výhodou pro majitele těchto počítačů, kteří by jinak zůstali bez přístupu ke zvýšenému výkonu.

Samotný mod je k dispozici na stránkách PCGamesN a lze ho nainstalovat s návodem od moddera. Je však nutné důkladně se seznámit s postupem a před samotnou instalací zkontrolovat, zda je počítač kompatibilní s touto úpravou.

V článku na stránkách PCGamesN, který je dostupný na adrese v odkazu níže, můžete najít více informací o tomto modu. Dále jsou v článku zvýrazněna klíčová slova, jako je Resizable BAR, Intel a AMD, která ukazují hlavní pojmy související s touto problematikou.

Zdroj: https://www.pcgamesn.com/intel/resizable-bar-mod-amd

FAQ:
1. Jakou výhodu přináší mod Resizable BAR starším počítačům s procesory Intel a AMD?
Mod Resizable BAR umožňuje přímý přístup k paměti grafické karty ze strany procesoru, což může zvýšit výkon při hraní her a dalších náročných úloh.

2. Proč starší základní desky od Intelu a AMD oficiálně nepodporují Resizable BAR?
Jedním z důvodů je nedostatek podpory výrobců prostřednictvím aktualizací UEFI.

3. Jak lze mod Resizable BAR nainstalovat na starší počítače?
Mod je k dispozici na stránkách PCGamesN a lze ho nainstalovat s návodem od moddera. Před samotnou instalací je však nutné zkontrolovat kompatibilitu počítače s touto úpravou.

Zdroj: https://www.pcgamesn.com/intel/resizable-bar-mod-amd