Streamovací služba Max se spojí s Netflixem proti sdílení hesel

Streamovací služba Max se spojí s Netflixem proti sdílení hesel

Streamovací gigant **Netflix** oznámil, že se chystá zavést nová opatření na boj proti **sdílení hesel**. Společnost plánuje spolupracovat s firmou **Max Plans**, která se specializuje na ochranu digitálních obsahů, aby tak zamezila neoprávněnému přístupu k účtům.

Nová opatření mají za cíl zabránit **neoprávněnému sdílení přístupů** k Netflixovým účtům, což by mělo pomoci chránit autorská práva a zároveň zajistit spravedlivé zacházení s platícími zákazníky. Společnost Netflix uvedla, že chce zajistit, aby **přístup k obsahu** byl pouze pro registrované uživatele.

Očekává se, že nová omezení budou zavedena ještě letos a budou se týkat především **sdílení hesel** mezi různými domácnostmi. Podle prvních informací by mohla být jednou z možností **autentizace uživatele** pomocí ověření telefonním číslem či **biometrických údajů**.

Zástupci společnosti Netflix zdůraznili, že cílem těchto kroků není omezovat počet lidí, kteří mohou sledovat jejich obsah, ale spíše zajistit férové podmínky mezi všemi uživateli. Nová opatření by měla být navržena tak, aby co nejméně zasahovala do pohodlí uživatelů a zároveň zajistila **bezpečnost dat**.

FAQ:
1. Jak bude nové opatření omezovat sdílení hesel?
– Jednou z možností může být ověření uživatele pomocí telefonního čísla nebo biometrických údajů.
2. Proč chce Netflix bojovat proti sdílení hesel?
– Cílem je chránit autorská práva a zajistit spravedlivé zacházení s platícími zákazníky.
3. Jak dlouho budeme muset čekat na zavedení nových omezení?
– Očekává se, že nová opatření budou zavedena ještě letos.

Zdroj: https://cz.ign.com/hbo-max/17069/news/streamovaci-sluzba-max-se-letos-pripoji-k-netflixu-v-boji-proti-sdileni-hesel