Nastavení reakce ventilátorů a čerpadla PC na teplotu chladicí kapaliny

Nastavení reakce ventilátorů a čerpadla PC na teplotu chladicí kapaliny

V dnešním průvodci vám ukážeme, jak nastavit váš počítač tak, aby reagoval na teplotu chladící kapaliny, místo teploty procesoru. Možná se ptáte, proč byste to chtěli udělat. Zdá se logické nastavit ventilátory tak, aby se roztočily, když je váš procesor zatížen, že ano?

Pokud však plánujete chladit svůj počítač vodou, je teplota chladící kapaliny nejdůležitějším faktorem při řízení otáček ventilátorů a čerpadel. Za prvé, teplota chladící kapaliny se nemění tak často jako teplota procesoru.

Co víc, jelikož voda dokáže absorbovat mnoho tepla pro každý stupeň, nastavení ventilátorů tak, aby se roztočily jakmile se procesor zahřeje, často nemá nebo má minimální účinek na teplotu procesoru, alespoň v prvních několika minutách. Navíc pokud je váš grafický karta více zatížena než procesor, může teplota chladící kapaliny dramaticky stoupat, zatímco vaše CPU může zůstat na nízké teplotě, což může vést k problémům s GPU.

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak správně nastavit ventilátory a čerpadla počítače podle teploty chladící kapaliny, pokračujte ve čtení Zde.

Další zajímavé články od PCGAMESN: Nejlepší grafické karty, Nejlepší herní PC, Nejlepší SSD pro hraní her.

FAQ:
1. Proč je důležité sledovat teplotu chladící kapaliny u chlazení vodou?
2. Jaký hardware je nejvhodnější pro chlazení vodou?
3. Jaký vliv má správné nastavení ventilátorů a čerpadel na výkon a životnost počítače?

Zdroj: https://www.pcgamesn.com/how-to-set-fans-pumps-coolant-temp