Růst Electronic Arts i přes nejistoty: Fiskální rok a budoucí výzvy

Electronic Arts (EA), jedna z předních společností v oblasti videoher, si i přes slabší závěr fiskálního roku udržuje růst. Tržby společnosti vzrostly o 2 % na 7,56 miliardy dolarů, zatímco čistý zisk se zvýšil o 59 % na 1,27 miliardy dolarů. Tento růst byl hlavně tažen úspěchem jejich live-service titulů, jako jsou EA Sports FC a Madden NFL.

Sportovní hry zaznamenaly impozantní růst – EA Sports FC posílil o 15 až 20 % a Madden NFL o 6 %. Apex Legends se od svého startu v roce 2019 také ukázal jako významný přispěvatel s příjmy přesahujícími 3,4 miliardy dolarů.

Nicméně, EA předpokládá, že v následujícím fiskálním roce 2025 dojde k poklesu klíčových finančních ukazatelů až o 18 % v případě tržeb a kolem 50 % co se týče zisku. Přesto společnost nezastavuje svůj inovační přístup, s plány na vydání sedmi her do konce března 2025, včetně F1 24, College Football 25, Madden NFL 25, FC 25, a NHL 25. EA také plánuje vydání hry založené na jejich vlastním IP a očekává se, že to bude dlouho očekávaný titul Dragon Age: Dreadwolf.