Phoebe Waller-Bridge bude stát u zrodu seriálu Tomb Raider od Amazon MGM Studios

Produkční společnost Amazon MGM Studios oznámila vznik nového seriálu, který se bude točit kolem populární herní série Tomb Raider. Tento projekt se zdá být v dobrých rukou, neboť jeho vedení převzala Phoebe Waller-Bridge, britská herečka, producentka a scenáristka známá zejména díky svým úspěšným seriálům Killing Eve a Fleabag. Waller-Bridge, která nedávno zaujala roli ve filmech Solo: A Star Wars Story a Indiana Jones and the Dial of Destiny, se ujme role scénáristky a producentky.

Jennifer Salke, šéfka Amazon MGM Studios, potvrdila, že Waller-Bridge je celoživotní obdivovatelkou Lary Croft a že casting na roli ikonické hrdinky je již v plném proudu. Seriál Tomb Raider, který zatím nemá specifikované datum premiéry, se stane součástí nabídky streamingové služby Prime Video.

Těsné propojení seriálu s dalšími projekty je zřejmé. Společnost Crystal Dynamics, která stojí za aktuálními herními adaptacemi Tomb Raider, ve spolupráci s Amazonem připravuje novou hru, jež bude běžet na enginu Unreal Engine 5 a nabídne singleplayerový zážitek. Nová hra by měla být ve vývoji dále než seriál a slibuje novou kapitolu příběhu Lary Croft.