Specifikace Meta Quest 3 Lite unikly a nejsou dobré

Specifikace Meta Quest 3 Lite unikly a nejsou dobré

Meta Quest 3 lite: Nové informace o specifikacích unikly a nevypadají dobře

Nová verze populárního VR headsetu Meta Quest 3 lite se prý blíží a díky novému úniku se nám naskýtá první pohled na to, co můžeme očekávat. Nápad levnější varianty Quest headsetu není nic nového, ale poprvé se nám dostaly ke slovu konkrétní specifikace a zdá se, že tento model bude spíše nástupcem Quest 2 než konkurentem pro Quest 3.

Aktuálně dostupný nejlepší VR headset, Meta Quest 3, stanovuje vysokou laťku pro samostatnou kvalitu. Nakonec se však zdá, že společnost Meta se snaží vyhnout zapletení do nepříjemné bitvy, kde levnější headset by mohl potenciálně ohrozit Quest 3. Místo toho se nový Quest 3 lite jeví spíše jako Quest 2 s vylepšeným SoC a systémem průhlednosti barev.

Podrobnosti o nových specifikacích Quest 3 lite můžete číst [zde](https://www.pcgamesn.com/meta/quest-3-lite-guide).

**Často kladené otázky:**

1. **Bude možné upgradovat ze Quest 2 na Quest 3 lite?**
Momentálně není jasné, zda bude možný tento typ upgrade. Společnost Meta zatím neposkytla žádné oficiální informace ohledně kompatibility mezi zařízeními.

2. **Jaké vylepšení SoC můžeme očekávat u modelu Quest 3 lite?**
Podle úniku by mělo dojít ke zlepšení SoC, ale konkrétní detaily nejsou zatím známé. Očekává se, že nový SoC zvýší výkon a efektivitu headsetu.

3. **Bude barva průchodu vylepšena u modelu Quest 3 lite?**
Ano, informace naznačují, že bude nový systém průchodu barev u modelu Quest 3 lite vylepšený.

Pokud tedy váháte mezi nákupem Quest 2 nebo počkáním na novou verzi Quest 3 lite, doporučujeme důkladně zvážit vaše preference a počkat na další oficiální informace od společnosti Meta. Jisté je, že se můžeme těšit na další inovaci v oblasti VR technologií od této špičkové společnosti.

Zdroj: https://www.pcgamesn.com/meta/quest-3-lite-guide