Konami překvapuje: Novinky o Silent Hill a nadcházející film

Ve světě herních spekulací a očekávání o Sony State of Play přišla překvapivá zpráva od jiného velikána, japonské společnosti Konami. I když fanoušci netrpělivě vyhlíželi novinky od Sony, Konami oznámilo svou prezentaci Silent Hill Transmission, která proběhne v pátek 31. května ve 1:00 ráno středoevropského letního času.

Konami naznačuje, že můžeme očekávat nové informace o hrách, podrobnější pohled na chystaný film Return to Silent Hill, inspirovaný druhým dílem populární herní série, a také prezentaci nového merchandise.

Z připravovaných her vyniká zejména Silent Hill 2 Remake od polského studia Bloober Team, které je podle všech informací již téměř dokončené. Je pravděpodobné, že právě během této prezentace bude oznámeno oficiální datum vydání.

Kromě toho Konami oficiálně potvrdilo vývoj dalších dvou projektů. Těmi jsou záhadná hra Silent Hill: Townfall od studia No Code a artového vydavatele Annapurna, o které zatím není mnoho známo, a Silent Hill f, která je zasazena do Japonska 60. let a slibuje být dalším velkým titulem, na který fanoušci dlouho čekali.

Restart série Silent Hill se setkal s rozporuplnými reakcemi. Zatímco interaktivní seriál Ascension byl propadákem, nedávno vydaný Silent Hill: The Short Message, zabývající se téměř jako šikana, domácí násilí a psychické zdraví, obdržel jak pozitivní, tak i negativní hodnocení.