Grand Theft Auto VI: Nové informace o očekávané hře

V prosinci loňského roku došlo po sérii spekulací a úniků k oficiálnímu oznámení šestého dílu série Grand Theft Auto. Úvodní trailer před nedávnem doplnily informace, podle kterých by hra měla vyjít na podzim roku 2025. Rockstar při oznámení rovněž prozradil, že hra zamíří na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O případné verzi pro PC ale až dosud nepadlo ani slovo. Situaci okolo možného portu pro počítače nově přiblížil samotný šéf společnosti Take-Two Interactive Strauss Zelnick.

Ten na konferenci TD Cowen uvedl, že Rockstar zůstává z hlediska platforem věrný strategii, kterou praktikoval už v minulosti. K případnému dalšímu oznámení na poli platforem má dle jeho slov dojít v pravý čas. Zelnick v tomto bodě pravděpodobně naráží na hry Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, které nejprve vyšly na konzole, ale nakonec si našly cestu také na PC. Šéf Take-Two dále podotkl, že společnost časem vždy oslovila své spotřebitele na všech platformách, u kterých to dávalo smysl.

Ačkoli podobný typ vyjádření rozhodně nemůžeme považovat za potvrzení PC verze, tak je patrné, že Take-Two i Rockstar zůstávají věrní strategii, která se osvědčila u starších společných titulů ze sérií Grand Theft Auto a Red Dead Redemption. Je tedy pravděpodobné, že GTA 6 nakonec na PC opravdu časem zamíří. Otázkou však zůstává, s jakým odstupem od konzolových verzí, které dostanou přednost. V případě GTA 5 to byly téměř dva roky.