Vývoj Little Nightmares 3 Odložen: Priorita Kvality Nad Rychlostí

V poslední době můžeme pozorovat rostoucí trend v herním průmyslu, kdy vývojáři raději odloží vydání svých her, aby dosáhli vyšší kvality. Příkladem tohoto přístupu je i nadcházející Little Nightmares 3, který je nejnovějším přírůstkem do oblíbené hororové série od studia Tarsier. V průběhu Gamescomu v srpnu loňského roku bylo oznámeno, že práva na značku, která nyní drží japonská společnost Bandai Namco, přešla na studio Supermassive Games. Toto studio, známé pro své hororové adventury jako Until Dawn a The Dark Pictures, má za úkol navázat na úspěch předchozích dílů.

Plánované vydání hry pro rok 2023 bylo nedávno aktualizováno. Vývojáři na svých sociálních sítích informovali fanoušky, že datum vydání bylo posunuto na rok 2025. Jako hlavní důvod tohoto kroku uvedli snahu o dodání produktu nejvyšší možné kvality, plné péče a lásky, kterou si hra podle nich zaslouží. Tento odklad může být také částečně ovlivněn nedávným propouštěním, při kterém studio opustilo asi 30 % zaměstnanců.

Little Nightmares 3 bude dostupné na PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Vzhledem k oblibě předchozích dílů a očekávání kolem nového titulu se předpokládá, že odklad přinese výsledky v podobě pečlivě vypracovaného herního zážitku, který splní očekávání fanoušků.