Unikátnost a nejistota vydání hry Avowed od Obsidian Entertainment

Studio Obsidian Entertainment se zdá být na prahu velkého odhalení. Nedávný omyl na oficiálním blogu, kde se krátce objevila zmínka o datu vydání jejich očekávaného fantasy RPG Avowed, nastolil otázky. Datum 12. listopadu 2024 bylo zmíněno šéfkou vývoje Carrie Patel, přičemž později bylo ze článku odstraněno. Tento krok naznačuje možnou nejistotu studia ohledně termínu vydání.

V článku se píše o posledních měsících plných vzrušení a usilovné práce, které studio prožívá. Xbox Developer Direct a Xbox Games Showcase 2024 byly klíčové události, kde se Avowed prezentovalo. Zvláště první příběhový trailer, který se na konferencích objevil, nabídl fanouškům hlubší pohled do světa hry. Avšak chybějící potvrzení listopadového termínu v traileru může naznačovat, že studio potřebuje více času na doladění hry nebo čeká na lepší načasování s vydavatelským kalendářem Microsoftu.

Vedle technických a tvůrčích aspektů hry, očekávání fanoušků a mediální spekulace dávají této situaci zvláštní váhu. Přesný termín vydání je stále zahalen tajemstvím a zprávy z blogu jen podnítily diskuzi o tom, co přesně můžeme od Avowed čekat.

Studio Obsidian tedy zůstává ve fázi, kde potvrzení datumu vydání závisí na mnoha proměnných. Přesto fanoušci očekávají, že konečná verze hry dorazí již tento podzim, pokud nedojde k dalšímu odkladu. Datum si zatím raději nekroužkujte, ale buďte připraveni na možné překvapení.