Resident Evil 9: Zvraty a Leak Informace od Expertních Leakerů

Při blížícím se představení nového dílu Resident Evil 9, se v herní komunitě objevuje množství spekulací a úniků. Mezi těmito informacemi se vynořuje zvláště zvědavost ohledně autenticity dat poskytnutých různými zdroji. Jméno, které se objevuje stále výrazněji, je Andy, provozovatel německého YouTube kanálu ScreenFire Germany. Jeho přístup k získávání a sdílení informací si získal pozornost, především pro jeho přesné předpovědi ohledně remaků RE0 a Code Veronica, které potvrdily známé zdroje jako Dusk Golem a média jako VGC nebo IGN.

Na rozdíl od dřívějších spekulací o tom, že RE9 bude plně open-world hra, Andy naznačuje, že hra bude obsahovat pouze prvky otevřeného světa, podobně jako RE Village a remake RE4. Důležitou novinkou je zdůraznění, že hlavní postavy budou Leon S. Kennedy a Jill Valentine, což naznačuje návrat ke kooperativním prvkům, které byly populární v dřívějších dílech jako RE5 a RE6. Přesto Andy naznačuje možnost, že kooperace byla z projektu odebrána, což by odpovídalo pozitivní reakci fanoušků na solo zážitky v RE7 a RE8.

Projekt je ve vývoji od roku 2018 a zdá se, že prochází značným přepracováním, pravděpodobně kvůli kritice a feedbacku od hráčské komunity. V kontextu neustálých změn v herním průmyslu a dynamických reakcích na připomínky fanoušků se zdá, že Capcom pečlivě zvažuje každý krok ve vývoji této očekávané hry.