Capcom oznamuje remaster Dead Rising

Japonská herní společnost Capcom přináší radostnou novinku pro fanoušky zombie her: oznámení remasteru legendárního titulu Dead Rising. Tento kultovní titul, který měl svou premiéru na konzoli Xbox 360 v roce 2006, se dočká modernizace pod názvem Dead Rising Deluxe Remaster. Od svého prvního vydání se hra objevila i na dalších platformách jako PC, PlayStation 4 a Xbox One a série vyvrcholila čtvrtým dílem v roce 2016.

Po komerčním neúspěchu posledního dílu série byla značka Dead Rising dočasně pozastavena a vývojářské studio Capcom Vancouver, které za sérií stálo, bylo uzavřeno. Nicméně, Capcom se rozhodl série vdechnout nový život, tentokrát s remasterem, který vzniká přímo v jejich japonských studiích.

Dead Rising Deluxe Remaster slibuje řadu vylepšení, která mají oslovit jak nové hráče, tak i fanoušky původní hry. Detaily o konkrétních vylepšeních a datum vydání zůstávají zatím tajemstvím, ale první náhled ve formě teaseru již naznačuje, že se můžeme těšit na graficky přepracovanou verzi s moderními funkcemi. Další informace očekáváme v blízké budoucnosti.