Metro Awakening: Nová kapitola v sérii Metro přichází s unikátním VR zážitkem

Po úspěšných dílech série Metro přichází novinka Metro Awakening, která slibuje revoluční zážitek ve světě virtuální reality. Tato hra nejenže zůstává věrná svým kořenům díky spolupráci s autorem knižní předlohy Dmitrijem Gluchovským, ale také přináší úplně nové zážitky pro majitele PS VR2, Meta Quest 2 a Meta Quest 3.

Příběh hry se odehrává před událostmi Metra 2033 a vypráví o vojákovi, který se vydává do moskevského metra pátrat po své ztracené manželce. Dějový oblouk navržený Gluchovským je zacílen na intimní atmosféru a důraz na postavy, což je pro VR ideální, neboť hráči jsou postaveni přímo tváří v tvář dění.

Hratelnost zůstává věrná originálním hrám s typickým střídáním tichého průzkumu a dynamických akčních scén, které jsou ve virtuální realitě zcela přirozené. Například, krytí za překážkou nebo vykukování je v VR mnohem autentičtější a vyžaduje fyzickou interakci.

Podle Samara Louweho, šéfa vývoje, hra zpomaluje tempo, aby odpovídalo schopnostem hlavní postavy, která není zkušeným bojovníkem, což umocňuje pocit survivalu, kde je důležitý každý náboj.

Hra Metro Awakening si klade za cíl maximální imerzi. Hráči budou muset fyzicky manipulovat s náboji, zbraněmi a dokonce i s plynovou maskou, což všechno zvyšuje realističnost zážitku. Díky spolupráci s Vertigo Games a přístupu ke grafickým assetům od studia 4A má hra autentický vzhled a atmosféru, které fanoušci série okamžitě poznají.

Summary

Nové VR dobrodružství Metro Awakening přináší intenzivní postapo zážitek.