Nová úroveň přežití: Hra Conscript v zákopech první světové války

Herní průmysl stále hledá nové způsoby, jak zaujmout a ponořit hráče do neobyčejných prostředí, a nadcházející hra Conscript je toho jasným příkladem. Tento survival horror se odehrává ve zákopech u Verdunu během první světové války a nabízí hráčům zcela nový zážitek.

Ve hře Conscript se ujmete role samotářského vojáka, který se snaží najít svého bratra, ztraceného v boji. Vaším úkolem bude proplétat se zákopovým systémem, přičemž budete muset plánovat trasy, šetřit omezené zdroje a především přežít. Budete bojovat, střílet a plížit se zákopovým bludištěm, což vyžaduje nejen fyzické dovednosti, ale i taktické a strategické myšlení.

Inspirace klasickými survival horory, zejména prvními hrami série Resident Evil, je v Conscript nezpochybnitelná. Hráči se budou muset věnovat řešení záhad, zápisu poznámek a častému prohlížení mapy, aby našli cestu vpřed a zpět mezi různými oblastmi hry. Tento design je podpořen i systémem ukládání hry a důrazem na správu inventáře, což jsou klíčové prvky pro zvládnutí hry.

Světová válka jako téma pro survival horror může znít neobvykle, ale zdá se, že právě komplexní sítě zákopů, zničené dělostřeleckou palbou, poskytují ideální prostředí pro tento žánr. Vývojáři si jsou vědomi potenciálu tohoto prostředí, a tak hra kladně využívá elementy jako správa předmětů a plánování tras jako zásadní části herního zážitku.