7 Days to Die: Konec Early Access po více než 11 letech

Po více než 11 letech na platformě Steam, kdy 7 Days to Die působilo jako etalon pro zombie survival hry, došlo k významnému milníku. Tato hra, která debutovala v době, kdy hit „Wrecking Ball“ od Miley Cyrus vévodil hitparádám a Barack Obama byl prezidentem USA, je nyní oficiálně dokončena.

Nejnovější verze hry přináší řadu inovací, včetně nových modelů postav ve vysokém rozlišení, kompletně přepracovaného systému oblečení a brnění hráče, zbrusu nových modelů zvířat, a nového výzvového systému, který nahrazuje tradiční tutoriály a úkoly. Těšit se můžeme také na nové modely vozidel, vylepšení generování světů, přes 75 nových míst k prozkoumání, varianty zombie modelů, úpravy postupu postavy, aktualizaci osvětlení a mnoho dalších optimalizací herního kódu.

7 Days to Die je hra z pohledu první osoby, kde je hlavním cílem přežití mezi zombíky ve světě, který je možné plně ničit a přetvářet. I když se její základní principy mohou zdát dnes už zastaralé, byly na špičce možného, když hra poprvé vyšla v roce 2013. Zda je hra stále dobrá, závisí na individuálním názoru, ale fanoušci ji v nedávných recenzích na Steam hodnotí pozitivně zhruba 83 %.

7 Days to Die vstoupilo do Early Access na Steamu v prosinci 2013 a po více než 11 letech a 7 měsících vývoje se stále řadí mezi aktivně vyvíjené hry, jako je například Project Zomboid, který je jedním z mála megahitů z první vlny stále v Early Access.