Capcom zažívá pokles tržeb a zisku, ale zůstává optimistický

V prvním fiskálním čtvrtletí letošního roku Capcom čelí výraznému poklesu ve tržbách a zisku. Tento vývoj přichází po období vysokých tržeb, které firma zaznamenala díky úspěchům jako jsou Street Fighter 6 a remake Resident Evilu 4. Přestože výsledky za období duben až červen ukazují pokles tržeb o 33 % a digitálního obsahu o 44 % ve srovnání s předchozím rokem, Capcom si zachovává pozitivní výhled na zbytek roku.

Za loňský úspěch mohou především dva klíčové tituly. Street Fighter 6 dosáhl v prvních třech dnech po vydání milionu hráčů a na dvou milionech prodaných kopií se zastavil krátce po měsíci od uvedení na trh. Resident Evil 4, jehož remake byl uveden těsně před začátkem fiskálního roku, rovněž přispěl k vysokým číslům.

Nejvýznamnějším letošním titulem se stal Dragon’s Dogma 2, který v prvním týdnu přilákal 2,6 milionu hráčů. Ačkoliv se jedná o silný start, bylo to stále v loňském fiskálním roce, což ovlivnilo současné finanční výsledky. Capcom však není znepokojen. Společnost je přesvědčena, že ztráty z prvního čtvrtletí se podaří vyrovnat díky nadcházejícím titulům jako Kunitsu-Gami: Path of the Goddess a očekávaným novinkám, jako jsou Resident Evil 9 a Pragmata, které by měly být uvedeny do března 2025.

Capcom, který se řadí mezi přední světové vývojáře a vydavatele her, má za sebou jedenáct let rostoucího zisku a rekordních prodejů. S více než 45 miliony prodaných kopií v posledním fiskálním roce a očekáváním tržeb přesahujících miliardu dolarů tento rok, společnost věří, že svůj úspěch i nadále udrží.