Unikátní možnosti a tajemství: Nový Half-Life hra od Valve?

Každý rok se objeví nové úniky a spekulace o chystaných hrách, a Valve opět přitahuje pozornost. Nedávný únik informací, tentokrát prostřednictvím životopisu hlasového herce, naznačuje, že Valve možná pracuje na nové hře ze série Half-Life. Tento herec, který má zkušenosti s hrami jako Starfield, Fallout 76, Valorant, Ghostbusters: Spirits Unleashed a Call of Duty: Vanguard, uvedl ve svém životopise projekt s názvem „Project White Sands“ jako hru od Valve s datem vydání, které má být ještě oznámeno.

Faktem zůstává, že tento projekt byl odhalen na subredditu Gaming Leaks and Rumours, což znovu rozdmýchalo diskuse o možném novém přírůstku do legendární série. Předchozí úniky potvrdily, že Valve pracuje na multiplayerové střílečce s názvem Deadlock, která byla původně označena jako Citadel a později jako Neon Prime. Název „White Sands“ připomíná černý komplex Black Mesa z Half-Life a je to také název NASA testovacího zařízení a raketové základny v Novém Mexiku, kde proběhl první test atomové bomby v roce 1945.

Dříve, v únoru, byly nalezeny v aktualizaci Counter-Strike 2 datové řetězce, které naznačovaly existenci dvou projektů ve vývoji u Valve. Jeden z nich byl již zmíněný Citadel, který se transformoval do Deadlock, zatímco druhý se objevil pod iniciálami „hlx“. Spekulovalo se, že by to mohlo znamenat něco tak běžného, jako je cross-play verze Half-Life: Alyx pro PSVR2, ale kde je řeč o Half-Life, naděje stále žije.