Worshippers of Cthulhu: Strategie a Teror v Lovecraftově Světě

Ve hře Worshippers of Cthulhu od indie studia Crytivo se hráči ujímají role vůdce kultu, jehož cílem je vybudovat mohutnou kolónii věřících v obrovského démona Cthulhu. Tento strategický simulátor kombinuje prvky budování města a hororové elementy, inspirované dílem H. P. Lovecrafta.

Ve svém městě na ostrově máte za úkol rozvíjet kult, jehož členové jsou odhodlaní dosáhnout konečného cíle – přivolání Cthulhu. Během hry se musíte rozhodovat, jak nakládat s nevěřícími, ať už prostřednictvím obětování nebo konverze. Rovněž se můžete zapojit do vedlejších úkolů a provádět temné rituály, které mají vliv na další vývoj vašeho města i celého kultu.

Každé vaše rozhodnutí přináší konsekvence, které mohou transformovat životy vašich následovatelů a rozpoutat nečekané hrůzy. Tato singleplayer hra je určena pro hráče, kteří si chtějí užít kombinaci strategického plánování a lovecraftovského teroru. V současné době je hra dostupná pro PC a její demoverze si získala kladné hodnocení od hráčské komunity.