Clair Obscur: Expedition 33 – Nový RPG Hit od Sandfall Interactive

Ve světě videoher je často těžké přijít na trh s něčím, co skutečně zaujme. Nicméně nové RPG od francouzského studia Sandfall Interactive, Clair Obscur: Expedition 33, se jeví jako slibný kandidát, který by mohl oslovit fanoušky žánru. Toto západní studio se inspirovalo v některých aspektech slavnými tituly jako Final Fantasy a Persona, což je znát jak na prezentaci, tak na hratelnosti.

Expedition 33 se odehrává v mystickém světě, kde bytost známá jako Malířka rozhoduje o osudu lidstva skrze své každoroční obrazy. Ve hře se hráči stávají součástí skupiny, jejíž úkolem je tento cyklus ukončit a Malířku porazit. Tento příběh dodává hře nejen hloubku, ale také přináší unikátní motivaci pro postavy a hráče.

První gameplay ukázka trvající šest minut nám ukázala vodní lokaci a dala nahlédnout do systému soubojů, které jsou tahové s real-time prvky. Každá akce ve hře vyžaduje aktuální vstup od hráče, což zahrnuje i obranu a útok. Je zde možnost celou hru dokončit bez jakéhokoliv zranění postav, což přináší zajímavou výzvu.

Clair Obscur: Expedition 33 má přistát na platformách PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S příští rok a bude k dispozici na Game Pass v den vydání.