Dale and Dawson Stationery Supplies: Zábava, která učí řízení produktivity

V poslední době se na platformě Steam začala objevovat zajímavá nezávislá hra s názvem Dale & Dawson Stationery Supplies. Tato hra hráče zasazuje do role manažerů a specialistů ve firmě, kde je hlavním úkolem dokončit své pracovní povinnosti, zatímco se snaží odhalit nečinné slackery, kteří ohrožují produktivitu a mohou vést k bankrotu firmy.

Na první pohled se může zdát hra jednoduchá, ale skrývá v sobě mnohem více. Od svého vydání 30. srpna získala hra na Steamu 1,292 uživatelských recenzí, z nichž 95% je kladných. To svědčí o velkém zájmu a oblíbenosti mezi hráči.

Během každého kola má manažer relativně jednoduchou práci: zajistit, aby specialisté plnili své úkoly a současně odhalovali slackery a řešili různé kancelářské krize, jako jsou požáry odpadkových košů. Na druhé straně specialisté mají za úkol udržovat chod kanceláře a hlásit jakékoli slacker, které vidí, že nepracují. Hlavní obtíž spočívá v tom, že ačkoli jsou přiřazeni k pracovním úkolům, občas si i produktivní pracovník musí dát pauzu na kávu nebo zajít na toaletu. A právě zde vstupují do hry slackeři, kteří na svém seznamu úkolů nemají nic jiného než nevýrobní činnosti, jako je hraní hry Minesweeper, kreslení v programu Paint, pauzy na kávu, kouření nebo zapalování věcí. Slackeři vyhrávají tím, že většina práce je neproduktivní a přitom nejsou během schůzek vyřazeni.

Tato hra přináší nejen zábavu, ale také reflektuje reálné problémy moderních pracovišť a výzev spojených s řízením týmu a produktivity.