Project Rene: Nová éra pro svět The Sims

Electronic Arts (EA) představilo Project Rene, kódové označení pro další velký titul v sérii The Sims. Navzdory spekulacím nebyl tento projekt zrušen. Ve skutečnosti EA plánuje pro podzim tohoto roku uzavřené multiplayerové testování. I když byl tento nový projekt občas nazýván „The Sims 5,“ ve skutečnosti to tak není. Project Rene a The Sims 4 budou oba nedílnou součástí „vesmíru Sims“ v dohledné budoucnosti.

Během nedávné prezentace pro investory společnosti EA se prezidentka zábavy a technologií Laura Miele podrobněji vyjádřila k budoucnosti série The Sims. „Tradičně jsme po každém vydání nahradili jednu verzi další, začínajíc od nuly,“ uvedla Miele v souvislosti s tituly The Sims 1-3. „Chystáme se narušit tento model následných vydání. Investujeme do obrovské platformy Sims.“ Miele také zdůraznila, že The Sims 4 bude nadále základem růstové strategie společnosti. To znamená, že EA bude nadále aktualizovat základní technologii hry a přidávat nový, zábavný a vzrušující obsah po mnoho dalších let.

Toto oznámení bylo pro komunitu hráčů The Sims nečekaným překvapením, zejména proto, že hra je nyní již 10 let stará a každé nové rozšíření často přináší řadu chyb. Přestože EA nedávno vyčlenila nový tým na opravu chyb, mnoho hráčů se stále ptá, jak bude EA řešit aktualizaci základní technologie The Sims 4 a její integraci s Project Rene.

Nakonec toto oznámení odpovídá na otázku, kterou si hráči kladli již více než rok: Jak bude Project Rene souviset s The Sims 4? Dříve EA uváděla neurčité prohlášení o pokračující „podpoře“ The Sims 4, což většina hráčů interpretovala jako údržbu a drobné aktualizace. Nyní je ale jasné, že se EA chystá investovat do dlouhodobého vývoje a růstu obou titulů.