Nový Battlefield: Veřejné testování a ambiciózní plány pro rok 2024

Na velké prezentaci pro investory EA oznámil generální ředitel Battlefield Byron Beede, že veřejné testování nového dílu série Battlefield začne začátkem příštího roku. Zároveň také odhalil, na čem pracují jednotlivá studia podílející se na vývoji této hry:

  • DICE se tradičně soustředí na multiplayer, což je jeho specializace již mnoho let.
  • Criterion, známý díky hrám jako Need for Speed a Battlefront, se bude podílet na vývoji jak singleplayeru, tak i multiplayeru.
  • Motive, studio za remakem Dead Space a Star Wars: Squadrons, se zaměřuje na singleplayer.
  • Ripple Effect, které vytvořilo režim Portal pro Battlefield 2042, pracuje na novém zážitku v rámci Battlefield série.
  • K tomu všemu přispívá Battlefield Central Tech Team, který zajišťuje, aby všechna studia měla k dispozici ty nejlepší technologie a nástroje.

Podle Beedeho jde o „největší, nejsilnější a nejfokusovanější tým v historii Battlefield série“. Přestože jde o velká slova určená především investorům, existují důvody věřit, že tento díl bude jiný než Battlefield 2042.

EA otevřeně přiznala, že Battlefield 2042 byl pro mnoho hráčů zklamáním. Nový vedoucí série, spoluzakladatel Respawn Vince Zampella, uvedl, že EA musí „znovu získat důvěru fanoušků a postavit je opět na svou stranu.“ Nový Battlefield tak odstraní dva nepříliš populární prvky z BF2042: specialisty a 128členné mapy.