Novinky o vývoji The Sims 5: Přípravy na 25. výročí, nový film a multiplayerový zážitek

Už je to asi rok, co jsme naposledy slyšeli o vývoji The Sims 5, a zatím stále nemáme žádné konkrétní novinky. Avšak máme zprávu, že novinky přijdou brzy… no, možná trochu brzy. V novém blogovém příspěvku se Maxis podělil o mnoho informací ohledně příprav na 25. výročí série, které se uskuteční v únoru.

Maxis potvrdil, že se pracuje na filmu The Sims, což je pro fanoušky série jistě vzrušující zpráva. Navíc se hovořilo o plánech na spolupráci s moddery při vývoji malých DLC balíčků. V příspěvku také padla zmínka o invite-only testech pro další díl série, který je zatím označován jako Project Rene. Tyto testy proběhnou ještě tuto sezónu.

„Pokračující vývoj vedle dalších vzrušujících projektů v rámci franšízy The Sims, Project Rene se zaměřuje na budování způsobů, jak se mohou hráči potkávat, spojovat a sdílet zážitky při hraní ve zcela novém světě,“ uvedl Maxis. „Na podzim 2024 proběhne malý pozvánkový playtest pro Rene, který poskytne první pohled na multiplayerový zážitek, který hráčům umožní spojit se s přáteli a dalšími hráči na sdíleném místě.“

Zájemci se mohou přihlásit do programu The Sims Labs, aby byli zvažováni pro tyto playtesty. Maxis také plánuje další prezentaci Behind The Sims v lednu příštího roku jako součást oslav 25. výročí. Ačkoli se v příspěvku přímo nezmiňuje, že by se během této prezentace hovořilo o Project Rene, je pravděpodobné, že se dozvíme více o dalším velkém dílu série The Sims.