Nový hororový titul A Quiet Place: The Road Ahead přináší napětí a strategickou hratelnost

Podzim bude pro fanoušky hororových her skutečnou lahůdkou. Zatímco mnoho z nich netrpělivě očekává remake Silent Hill 2, další zajímavý titul tiše (bez ironie) vstupuje na scénu – A Quiet Place: The Road Ahead. Tato hra, inspirovaná známým filmem „Tiché místo“, slibuje napínavé zážitky plné strachu a strategického uvažování.

Hlavním cílem hry je dělat co nejméně hluku, což je klíčový prvek jak přežít v tomto nehostinném světě. V novém vývojářském deníku nám hlavní designér hry, Manuel Moavero, přibližuje herní mechanismy, které budou hráčům k dispozici. Jedním z nástrojů, které hráči využijí, je například baterka. Ačkoliv tato pomůcka nezpůsobí, že budete tišší, pomůže vám navigovat se v temných prostorách a vyhnout se například stoupání na rozbité sklo, které by jinak vydávalo nežádoucí zvuk.

Dalším důležitým prvkem hry je měřič hluku, který vám bude ukazovat nejen úroveň hluku v prostředí kolem vás, ale také vaši vlastní hlučnost. Pokud se budete nacházet v oblasti s přirozeným vysokým hlukem, jako například poblíž tekoucí vody, budete si moci dovolit více se uvolnit a dělat vlastní zvuky bez rizika odhalení. To přidává do hry prvek strategie, kdy hráči musí pečlivě zvážit každý krok a zvuk, který vydají.

Pro všechny nadšence žánru vychází A Quiet Place: The Road Ahead již 17. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X. Těšit se můžete na intenzivní zážitky a napětí, které vás udrží na kraji židle.