Homeworld 3: Velká listopadová aktualizace přináší zásadní změny v režimu skirmish

Homeworld 3 se dočká zásadních změn v listopadu 2024. Vývojáři z Blackbird Interactive oznámili, že místo průběžných aktualizací až do začátku roku 2025 se rozhodli spojit všechny plánované aktualizace do jedné velké várky. Tento balíček bude zahrnovat tři bezplatné aktualizace a dva nové fleet packy pro mód War Games.

Hlavní novinky přináší úpravy herních mechanik v režimu skirmish. Hráči se mohou těšit na návrat oblíbené schopnosti hyperspace jump, což je klasická metoda přesunu větších lodí známá z předchozích dílů série. Tato nová schopnost bude dostupná pro lodě v režimu skirmish, spolu s technologií hyperspace inhibitor, kterou budou disponovat Hiigaran Support Frigates a Incarnate Disruption Corvettes. Tento systém umožní zastavit nepřátelské lodě v průběhu jejich hyperspace pohybu, což zásadně ovlivní dynamiku bojů.

Další významné změny zahrnují zpomalení tempa zápasů v skirmish režimu. Sběr surovin bude pomalejší a jednotky pro jejich získávání budou dražší, čímž se jejich použití stane rizikovější a strategičtější volbou. Nová technologická linie bude přísněji strukturovaná, s jednotkami a výzkumy odemknutelnými až po splnění určitých podmínek.

Pro hráče, kteří si pořídili Year One Pass, budou tato vylepšení posledními aktualizacemi slíbenými pro první rok podpory. Spojením placeného DLC a bezplatných aktualizací do jednoho balíčku se vývojáři mohou plně soustředit na kvalitu zážitku.

Hra Homeworld 3