Monster Hunter Wilds: Oficiální datum vydání a velký posun pro hráče na PC

Fanoušci Monster Hunter série mohou jásat, protože Capcom konečně oznámil oficiální datum vydání Monster Hunter Wilds. Hra vyjde 28. února 2025, což je skvělá zpráva nejen pro konzolové hráče, ale především pro komunitu PC hráčů. Poprvé v historii série se totiž hra spustí současně na konzolích i na PC, což znamená, že lovci monster na všech platformách začnou svou výpravu ve stejný den.

Tento krok není u Capcomu žádnou novinkou, ale pro Monster Hunter sérii je to skutečně velký posun. V minulosti, u her jako Monster Hunter World a Monster Hunter Rise, hráči na PC museli čekat, zatímco konzolisté už mohli lovit monstra naplno. Tentokrát se to však mění, což svědčí o tom, že Capcom bere PC hráče vážněji než kdy dřív. Po oznámení Monster Hunter Wilds v roce 2023 se fanoušci na PC vrátili k předchozím titulům, zejména k Monster Hunter World, který zaznamenal rekordní počet hráčů po tři roky.

Nedávná premiéra traileru na PlayStation State of Play bohužel nevnesla do situace větší jasnost, neboť zmínila pouze vydání pro PS5. Naštěstí však Capcom zveřejnil jinou verzi traileru, která potvrdila vydání i pro PC. Spolu s datem vydání trailer nabídl pohled na druhou herní oblast – Scarlet Forest. Dynamické počasí bude hrát klíčovou roli v herním světě Wilds. Viděli jsme už písečné bouře v úvodní oblasti hry, nyní se však můžeme těšit na tropické bouře, které „zhoršují viditelnost a způsobují prudké změny v proudu vody.“

Pro fanoušky PC je to vítaná změna a znamená to, že budou mít možnost zapojit se do lovu hned od prvního dne.