Ubisoft a Star Wars Outlaws: Jak odklad Assassin’s Creed Shadows ovlivní vydání a prodej

Ubisoft oznámil, že Star Wars Outlaws, jejich nejnovější open world hra ze světa Star Wars, bude k dispozici na Steam od 21. listopadu. Toto rozhodnutí přichází poté, co byla hra v srpnu vydána a její prodeje byly „měkčí, než se očekávalo“. Vývojáři jsou nyní plně zaměřeni na zlepšení hráčského zážitku a plánují sérii aktualizací během vánoční sezóny, aby hru více přiblížili širšímu publiku a zajistili její dlouhodobý úspěch.

Ubisoft také uvedl, že přestává uzavírat časově omezené exkluzivní smlouvy s Epic Games pro vydávání svých PC her, což je významná změna oproti praxi, kterou udržovali od roku 2019. Assassin’s Creed Shadows, další očekávaná hra od Ubisoftu, se zpozdí a bude vydána v únoru příštího roku na Steam již v den vydání.

Ubisoft zdůraznil, že rozhodnutí odložit Assassin’s Creed Shadows bylo ovlivněno zkušenostmi z vydání Star Wars Outlaws. Přestože je hra „technicky dokončena“, vývojáři potřebují více času na doladění detailů, aby poskytli hráčům co nejlepší zážitek. Ačkoli se hovoří o nižších prodejích, Star Wars Outlaws bylo dobře přijato kritiky a hráči, což naznačuje, že zlepšení mohou přinést hře dlouhodobý úspěch.

Tato změna přístupu Ubisoftu ukazuje, že chtějí být opatrnější při vydávání velkých titulů a dávají přednost kvalitě před rychlostí. Star Wars Outlaws může být během vánočních svátků výrazným hitem, pokud budou aktualizace úspěšné, a navíc bude mít hra silnou přítomnost na Steam, což může zvýšit její prodeje.