Noční Update Přináší Nové Výzvy do Gray Zone Warfare

Brněnští Madfinger Games usilovně pracují na skvělé online hardcore střílečce Gray Zone Warfare a chystaný update Night Ops je toho jasným důkazem. Když jsem v květnu hrál velmi ranou verzi předběžného přístupu, žasl jsem nad nádhernou džunglí, přesnou akcí i skvělým realismem – ostatně Gray Zone Warfare není jako Call of Duty a mnohem více se hraje na prvky přežití.

Jenže květnová verze hry byla také poměrně… prázdná. Obsahu nebylo moc a hru trápily hlavně technické problémy. Je ale téměř říjen a české studio odhaluje, na co všechno se můžeme ve verzi 0.2 těšit. Jak už z názvu vyplývá – do Gray Zone Warfare přichází noc! Džungle je ve tmě mnohem nebezpečnější, je nutné se vybavit svítidly, která ale hrozí, že vás prozradí. Proto je lepší sáhnout po dražším a vzácnějším noktovizoru. Kromě nové denní doby se ale můžete těšit na spoustu úprav kvality hry.

Třeba lepší přesuny helikoptérou! Jestli vás nebavilo otravné a zdlouhavé čekání na transport po ostrově Lamang, potěší vás, že vrtulníky budou pendlovat mezi přistávacími drahami častěji. Místo toho, aby startovali ze vzdálených operačních základen, budou začínat svou cestu z míst mimo mapu k nejbližším LZ, což zkracuje dobu přepravy a umožňuje rychleji se dostat do akce nebo zpět na základnu.

Některé staré LZ byly přemístěny kvůli optimalizaci přepravních tras a přibyly ještě další za účelem snížení rizika kempování u LZ. Navíc byly optimalizovány letové dráhy úpravou rychlostí a zavedením nových trajektorií, které zajišťují efektivnější a přímější trasy. Hráči navíc obdrží letový harmonogram, který jim dá jasnější představu o příletech a odletech.