E3 se vrací do Los Angeles, ale bez Ubisoftu

Veletrh E3, největší kongres herního průmyslu, se v červnu vrátí do losangeleského kongresového centra poprvé od roku 2019. V letech 2020 a 2022 byl zrušen kvůli pandemii Covid-19 a v roce 2021 se konala jeho omezená online verze. Avšak nyní se Ubisoft rozhodl neúčastnit se veletrhu, připojiv se tak ke společnostem Sony, Microsoft a Nintendo, které již dříve potvrdily svou neúčast.

Mluvčí Ubisoftu potvrdil tuto informaci pro VGC a ve svém prohlášení uvedl: „E3 v průběhu let podpořila nezapomenutelné okamžiky napříč celým odvětvím. Ačkoli jsme původně zamýšleli mít na E3 oficiální účast, následně jsme se rozhodli jít jiným směrem a 12. června v Los Angeles uspořádáme akci Ubisoft Forward Live. Těšíme se, že se s našimi hráči již brzy podělíme o další podrobnosti.“

Tato informace možná nepřekvapí, vzhledem k tomu, že generální ředitel Ubisoftu Yves Guillemot minulý měsíc na konferenčním hovoru řekl, že se vydavatel objeví. Možná to myslel ve smyslu Electronic Arts, která v roce 2019 uspořádala svou prezentaci EA Play ve dnech předcházejících E3 2019, ačkoli nebyla součástí samotné konference.

Pro E3 to není skvělá zpráva, neboť před pěti lety byla největší událostí v průmyslovém kalendáři. Odchod hlavních držitelů konzolových platforem je obrovský, a pokud se k nim přidají i významní vydavatelé třetích stran, jako je Ubisoft, pak to pro její význam nevěstí nic dobrého. V době, kdy většina velkých vydavatelů a držitelů platforem pořádá své vlastní živé přenosy a kdy Summer Game Fest táhne všechna velká odhalení, se třídenní fyzická akce zdá být mimo mísu.